Abu Dhabi, Al Ain

Al Ain i de sørlige delene av emiraten Abu Dhabi, er nærmest ukjent for de aller fleste. Her, drøyt en time fra storbyene Dubai og Abu Dhabi, råder stillheten og man spiller golf i solen på den meget fine golfbanen ved Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club.

 

Generelt

Når man lander på Dubais supermoderne flyplass så reiser man bokstavelig rett ut i ørkenen. Sakte men sikkert forsvinner Dubais skyline og snart kan man bare se toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygg. Etter drøyt en times reise gjennom det vakre ørkenlandskapet så er man i Al Ain, De forente arabiske emiratenes eneste by som ikke ligger ved kysten. De aller fleste som reiser til Forente Arabiske Emirater besøker Dubai eller Abu Dhabi og for mange er og forblir Al Ain helt ukjent og det er synd. Al Ain kalles hagebyen og her ligger parkene/oasene tett og veiene kantes av høye palmer. Al Ain har lavere luftfuktighet og behageligere klima enn de store byene langs kysten. Selv om Al Ain er ukjent så er det ikke noe lite sted, men her bor det nærmere 400 000 innbyggere. Her bor man sentralt og det er lett å utforska severdighetene og oppleve et annerledes og unikt Forente Arabiske Emirater.

 

 

 

Al Ain

Golf Academy Ja.
Golfvert Ja.
Baner i nærområdet 1
Avstand flyplass Dubai International Airport, 134 km
Avstand golfbanen 15 minutter, transport inkludert på faste tider.

Nærmeste by Al Ain 0 km, Dubai 134 km
Arrangement Turneringer, utflukter m.m.
Transport Transport til og fra golfbanen går på faste tider i henhold til kjøreplan som blir informert om på plass. Ønsker man å kjøre andre tider for å utnytte heldagsgreenfee skjer denne transporten på egen bekostning.

Passregler Norske statsborgere må ha ordinært pass med minst seks måneders gyldighet ved innreise til FAE.  Et innreisestempel med 90 dagers gyldighet (over en periode på 180 dager) utstedes gratis i passkontrollen og trenges ikke søkes om på forhånd.

 

Viktig informasjon!
I emiratet Abu Dhabi tar de fra den 1. juni 2016 ut en turistskatt fra alla hotellgjestene. Denne skatten er på 15 AED per rom per natt. Skatten legges på rommet og betales til hotellet ved utsjekking.

Golfen

Al Ains golfbane er en fantastisk skapelse. De opprinnelige 9 hullene er bygget på innsiden av Al Ains gigantiske hesteveddeløpsbane som enkelt får plass til 9 fullverdige hull. De siste 9 hullene ligger utenfor selve kappløpsbanen og er opplyst, så man kan spille langt ut på kvelden. Det er en fryd å spille en bane der man merker att det satses på kvalitet. I det ellers så karrige landskapet oppleves fairways og greener som grønnere enn grønt. På de svagt ondulerte greenene ruller ballen raskt og jevnt, slår man en bra putt så går den virkelig i. Gresset i roughen er noe mer følsomt enn fairwaygresset, så på Al Ain får man bare kjøre golfbilen på fairways hvilket viser hvor opptatt de er med att hele banen skal holde høyest mulig kvalitet. På golfbanen finnes mange spennende golfhull, for eksempel  det 16 ende hullet med vannhinder langs hele høyresiden. I De forente arabiske emirater har de en forkjærlighet for saker som er størst, lengst og helst størst i verden. Det er derfor ikke så overraskende at det 10 ende hullet med sine 617 meter fra backtee og er det lengste par 5-hullet i landet uten snarere hvorfor de ikke gjorde det til verdens lengste. Det er også langt fra klubbtee men noe mer beskjedent, bara 545 meter.
Treningsområdet som hører til Al Ain er noe utover det vanlige. Rangeballene er bra og man har perfekt turf på den over 300 meter lange rangen. Inntil rangen finnes det et fint område for pitcher og bunkerslag. De har også en veldig hyggelig 9-hulls korthullsbane. Kondisjonen er like bra som på hovedbanen både hva gjelder greener og bunkere. Så om du vil bli bede på nærspill bør du også spille denne banen.

 

    

 

Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Antall hull 18 + 9 korthull
Banekarakter Parkbana
Banefakta Par 72,   6026   5577   5175   4806  
HCP-grense 54
Drivingrange Utslag fra gress
Greenfee 5 stk. greenfees per uke.
Golfbil Golfbiler inkludert for de som ønsker. Det er også tillat å gå banen og da er tralle inkludert.

Hotell

Rotana Al Ain er et 5-stjerners hotell i sentrale Al Ain, 15 minutter fra golfbanen. Rotana er med sine 246 rom et stort hotell, men til sammenligning med mange av kjempehotellene i Dubai, er det nesten lite og pittoresk. Allerede når man kommer inn i lobbyen kjenner man at her kommer man til å trives og etter at man utforsker den sjenerøse frokostbufféen, så blir man om mulig enda sikrere. Rommene er store, moderne og smakfullt innredet. Det fine bassengområdet med sin poolbar ligger sentralt på hotellområdet. Frokosten og middagen serveres i den koselige buffématsalen. Middagsbuffeen er veldig bra og så variert at det alltid finnes noe for enhver smak. Du finner spennende tradisjonell mat fra regionen og retter fra andre deler av verden som sushi, indisk og europeisk. Det finnes ytterligere to restauranter på hotellområdet og det kan hende at noen av middagene i halvpensjon-pakken serveres i disse for å få ytterligere variasjon på maten. Etter middagen bruker man å samles i «Trader Vic’s», puben som byr på livemusikk de fleste kvelder i uken. Rotana er et populært utested for mange av europeerne som arbeider i Al Ain og har et velbesøkt diskotek i kjelleren. For den som ikke får nok fysisk aktivitet på golfbanen så har de squash, bordtennis, tennis og et velutrustet helsestudio som man kan benytte uten ekstra kostnad. Hvis man ønsker å skjemme seg bort litt og myke opp muskulaturen innenfor morgendagens golf så har hotellet Al Ains eneste spa-anlegg. Nære hotellet finnes mange av Al Ains severdigheter og Al Ain shopping mall. Gjør gjerne et besøk i Al Ain Palace Musem eller Fort Al Jahili.

 

  

 

Rotana Al Ain

5-stjerners hotell

Beliggenhet Sentralt i Al Ain, ca. 15 minutter fra golfbanen (transport inkludert)
Rom 246 stk. Alle rom med AC, safe, minibar, hårtørker m.m.
Fasiliteter Utendørsbasseng, Spa, restauranter, barer, café, m.m.
Pensjon 7 frokost og 6 middager som varieres blant de tre restaurantene.

Bestill

Avreisested
Avreisedato
Reisende

AvreisestedDestinasjonAvreiseHjemreisePris/person, fra
Klikk på et reisemål for mer informasjon.
Dette inngår i reisen
Foreløpige flytider:
Send forespørsel om reisen
Denne reisen kan bestilles på forespørsel. Fyll ut nedenstående, så kontakter vi deg.

Navn:

E-postadresse:

Telefon:

Antall reisende:


 

© Copyright Golf Plaisir Resebyrå AB, 2009

Golf Plaisir Resebyrå AB har ställt garanti enligt resegarantilagen hos Kammarkollegiet. Genom att ställa garanti är du som resenär skyddad vid konkurs om resan avbryts eller ställs in av annan anledning. Läs gärna mer på Kammarkollegiets hemsida.

 

Søk reisen her

Avreise og dato

Land og destinasjonHva er inkludert i denne reisen?

7 netter i dobbeltrom med 7 frokoster & 6 middager, 5 greenfees, fly, transport av golfbag og bagasje, flyplasstransfer, service av vår golfvert.

 

Pris fra: 12.107,-Været nå:

+33.5 °C


Klimaet